Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χρήσιμες Συμβουλές Καθαρισμού

Προστατέψτε τα ρούχα σας από το σκώρο, ιδίως τα μάλλινα και τα μεταξωτά, καθαρίζοντάς τα.
Ο σκώρος "λατρεύει" τα ρούχα που είναι σκονισμένα και έχουν επάνω τους λιπαρούς λεκέδες.
    Μην τοποθετείτε ναφθαλίνες και άλλα παρεμφερή προϊόντα κοντά στα ρούχα που φυλάσσονται για την επόμενη σεζόν. Μπορούν να προκαλέσουν ιδίως στα ανοιχτά χρώματα κίτρινους λεκέδες οι οποίοι γίνονται ανεξίτηλοι.
Στην αλλαγή της σεζόν ελέγχετε με προσοχή ποια ρούχα έχετε φορέσει. Μην τα φυλάσσετε ποτέ ακαθάριστα, ακόμα και αν τα έχετε φορέσει έστω και μία φορά!

Κρέμες, αποσμητικά, αρώματα, ιδρώτας και λιπαρότητα του δέρματος, είναι αιτίες που μπορούν να μην προκαλέσουν στην αρχή ορατούς λεκέδες. Με την πάροδο όμως του χρόνου, οι ίνες των υφασμάτων και ιδιαίτερα των λινών, μεταξωτών και μάλλινων, μπορούν να υποστούν οξειδώσεις. Αυτή η διαδικασία, κάνει ένα λεκέ που στην αρχή ήταν μικρός και ανεπαίσθητος, να εξαπλωθεί και το σημαντικότερο να σταθεροποιηθεί στην ίνα του υφάσματος σε τέτοιο βαθμό, που να είναι αδύνατο κάποιες φορές να εξαλειφθεί πλήρως με το καθάρισμα.

Ποτέ μην προσπαθείτε να βγάλετε μόνοι σας λεκέδες από τα ρούχα σας. Το κερί, που κάποτε έβγαινε με χρήση εφημερίδας και σίδερου, επειδή πια στις μέρες μας δεν είναι γνήσιο, ναι μεν θα απομακρυνθεί από την επιφάνεια του υφάσματος, αλλά θα αφήσει πίσω του ένα τεράστιο λιπαρό λεκέ. Σε αντίθεση, με το στεγνό καθάρισμα, ο λεκές εξαλείφεται στιγμιαία χωρίς καμία επιβάρυνση ή αλλοίωση στην υφή της ίνας του υφάσματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους λεκέδες από χρώματα, μαρκαδόρους, στυλό, μελάνια, γύρη, χρώμα από λουλούδια, ρετσίνι, τσίχλα, αίμα κλπ. Με κατάλληλη προεργασία, χρησιμο-ποιώντας τα ειδικά προξελεκιαστικά και μετά με τις διαδικασίες καθαρισμού, μπορούν να αφαιρεθούν από εμάς, ενώ σε αντίθεση, η δική σας παρέμβαση μπορεί να αποχρωματίσει το ύφασμα, να φθείρει την ίνα του και να εισχωρήσει ο λεκές σε τέτοιο βαθμό, που να μείνει ανεξίτηλος. Επιπροσθέτως πάντα υπάρχει και ο κίνδυνος καταστροφής του υφάσματος από απρόσεκτη χρήση ακατάλληλων υλικών.
Κίνδυνος για τα υφάσματα, ιδίως τα μεταξωτά και τα μάλλινα είναι τα διάφορα "spray" που κυκλοφορούν στην αγορά, με τα οποία ψεκάζουν όταν λεκιασθείτε σε χώρους συνεστιάσεων. Αυτά όχι μόνο δε βοηθάνε στην απομάκρυνση του λεκέ ο οποίος συνήθως ισχυροποιείται, αλλά η ασπρίλα που δημιουργείται πάνω στο λεκέ, έχει σαν αποτέλεσμα να ξεβάφει από κάτω το ύφασμα και να καταστρέφεται το ρούχο.
Σε περιπτώσεις που, είτε στο χώρο εργασίας, ή σε κάποια σας έξοδο, πέσει πάνω στο ένδυμά σας κρασί, λάδι από φαγητό, καφές, ποτό ή coca cola, μην τρομοκρατηθείτε, ιδίως μάλιστα αν φοράτε ένα ακριβό ρούχο. Αντιδράστε ψύχραιμα. Μην αφήσετε να ρίξουν τίποτα επάνω του. Ζητήστε μια λευκή πετσέτα (ποτέ χρωματιστή) και ταμπονάρετε με αυτή το λεκέ μέχρι να απορροφήσει την υγρασία του. Μην το τρίψετε γιατί θα χαλάσετε το πέλος ή την υφή του υφάσματος. Αφήστε το να στεγνώσει και μετά φέρτε το στο στεγνοκαθαριστήριο.

Οι ειδικοί είναι εδώ για να σας βοηθήσουν και στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα επαναφέρουν το ρούχο σας στην αρχική του κατάσταση. 

Προσέχετε τη χρήση του σίδερου όταν σιδερώνετε.
Δοκιμάστε πάντα σε μία άκρη αν η θερμοκρασία που έχετε θέσει είναι ανεκτή από το ύφασμα.
Σε περιπτώσεις που η χαμηλή θερμοκρασία του σίδερου δε σας ικανοποιεί στο αποτέλεσμα, ανεβάστε τη θερμοκρασία, αλλά βάλτε ένα άλλο ύφασμα από πάνω του για να το προστατέψετε από την πυρακτωμένη πλάκα, από πιθανή γυαλάδα ή κάψιμο.
Προσέχετε τα ξελεκιαστικά που κυκλοφορούν στην αγορά.
Πολλές φορές είναι τόσο ισχυρά για να ανταποκρίνονται στις διαφημιστικές τους υποσχέσεις, που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές ιδίως σε ευαίσθητα ρούχα.
Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε χλώριο ή λευκαντικό, διαλύστε το πρώτα μέσα στο νερό με κυκλικές κινήσεις και μετά προσθέστε το στο ρούχο που θέλετε να ξεπλύνετε.
Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα τοπικά ξεβάμματα λόγω της ισχυρής δράσης του λευκαντικού.
Κουστούμια, ταγιέρ και γενικότερα σετ, πρέπει να καθαρίζονται όλα μαζί.
Έτσι πιθανές απώλειες χρώματος που μπορεί να συμβούν ακόμα και με το στεγνό καθάρισμα θα είναι ομοιόμορφες σε όλα τα ρούχα του σετ.
Μην φέρνετε τα ρούχα σας σε επαφή με αποσμητικά, κολόνιες, κρέμες σώματος κλπ.
Τα προϊόντα αυτά μπορεί να περιέχουν οινόπνευμα και άλλες χημικές ουσίες, τα οποία εκτός από το λεκέ που μπορεί να αφήσουν, πιθανώς και να επηρεάσουν τη βαφή των ρούχων σας με μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.
Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά επάνω σας πριν να ντυθείτε.
Χρησιμοποιείτε στα σκούρα μεταξωτά και στα μάλλινα ρούχα σας μόνο υγρό σαπούνι.
Στις χαμηλές θερμοκρασίες που πάντα πρέπει να πλένονται αυτά τα ρούχα, δε μπορεί να διαλυθεί το απορρυπαντικό σε μορφή σκόνης, με αποτέλεσμα οι κόκκοι του υπολείμματος του σαπουνιού να ξασπρίζουν τα ρούχα.
Προσέχετε τις θερμοκρασίες που πλένετε τα ρούχα.
Πολλοί πελάτες μας, έχουν πλύνει ρούχα στους 30 βαθμούς και τους έχουν μπει, γιατί θεωρούν τη θερμοκρασία αυτή χαμηλή.
Κι όμως, αν κάνετε μία δοκιμή με ένα βρεφικό θερμόμετρο, θα δείτε πως οι 30 βαθμοί είναι εκείνη η θερμοκρασία του ζεστού νερού που μπορεί να ανεχθεί το σώμα μας όταν κάνουμε ντουζ.
Μόνο η ένδειξη Ι ή Ο στο πλυντήριό μας αναφέρεται στη θερμοκρασία του νερού που προέρχεται κατ' ευθείαν από τη βρύση χωρίς καμία θέρμανση, η οποία και θεωρείται ιδανική θερμοκρασία ώστε τα ρούχα να μην υποστούν βρασμό και να μπαίνουν οι ίνες τους.
Τις προίκες και γενικότερα τα λευκά είδη, μην τα αφήνετε ακαθάριστα και φυλαγμένα μέσα σε νάιλον σακούλες.
Δημιουργούνται έτσι οι λεγόμενοι "λεκέδες της πολυκαιρίας", κάνοντας τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες ανεξίτηλους.
Μην αφήνετε τα δερμάτινα στην τύχη τους.
Κάτι ακριβό, θέλει και την ανάλογη συντήρηση προκειμένου να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καλή κατάσταση.
Αν τύχει να τα φορέσουμε σε χώρο με πολύ καπνό, πρέπει να τα αερίζουμε συχνά, γιατί το δέρμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός όπως τα μαλλιά μας που απορροφούν τις μυρωδιές.

Τα μονόχρωμα τύπου "γλασσέ" δερμάτινα, θα μπορούσαμε να τα φροντίζουμε ανάμεσα στα καθαρίσματά τους, καθαρίζοντάς τα με ένα καλά στυμμένο πανί. Έτσι αφαιρούμε επιφανειακά το καυσαέριο και τη σκόνη.
Το λίπος και οι μαυρίλες στα μέρη των δερμάτινων με τη μεγαλύτερη τριβή, όπως οι μανσέτες, οι γιακάδες και οι ώμοι, δεν μπορείτε να τα απομακρύνετε αποδοτικά από μόνοι σας και πρέπει να τα στείλετε σε μας τους ειδικούς.

Αυτές και άλλες ακόμα περισσότερες πολύτιμες συμβουλές είμαστε στη διάθεσή σας για να σας δώσουμε όταν επικοινωνήσετε μαζί μας...στο 2742020653

Σκοπός μας είναι πρώτα και πάνω απ' όλα να ενημερώνουμε σωστά τον πελάτη και να επεμβαίνουμε εμείς μόνο
όταν είναι απαραίτητη η παρέμβασή μας.

Το καθαριστήριο, όσον αφορά τον τρόπο καθαρισμού ενός ενδύματος, είναι υποχρεωμένο να ακολουθεί τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων.
Αν το ρούχο ή τμήμα του, δεν αντέξει στον τρόπο καθαρισμού, αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κατασκευαστής.
Είναι σαφές επομένως, ότι τα ρούχα σας πρέπει να τα φροντίζουν στεγνοκαθαριστήρια με αποδεδειγμένη πείρα στο χώρο, γιατί έτσι μπορούμε να προλαβαίνουμε πιθανές καταστροφές ενημερώνοντάς σας από την αρχή.

Ο τελευταίος τροχός της αμάξης στη βιομηχανία των ενδυμάτων είναι το καθαριστήριο.
Γι' αυτό και πρέπει να φροντίζουν τα ρούχα σας επαγγελματίες καθαριστές, που αγαπούν αυτό που κάνουν και σέβονται τους πελάτες τους και όχι σε ευκαιριακούς επιχειρηματίες που εισβάλλουν στο χώρο μας, χωρίς ιδιαίτερη τεχνογνωσία ή πείρα, χωρίς αγάπη και μεράκι για το αντικείμενο, που με καθαρές τακτικές marketing και μόνο, προσπαθούν να σας πείσουν ότι σέβονται και φροντίζουν τα πολύτιμα ρούχα και ενδύματά σας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο καθαρισμός παντός είδους επαγγελματικού ιματισμού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για εμάς!

Mε τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό επιτυγχάνουμε τέλεια αποτελέσματα ! Το στεγνοκαθαριστήριο 10 apres μπορεί πλέον να εξυπηρετεί κάθε επαγγελματία που χρειάζεται έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τον καθαρισμό των ειδών του. Καθαρισμός  τραπεζομάντηλων 4 ατόμων 1.50 € -  8  ατόμων 2.ΟΟ € Τα υψηλής ποιότητας απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε  εξασφαλίζουν την ανθεκτικότητα του κάθε υφάσματος σε βάθος χρόνου καθώς και σε απεριόριστες πλύσεις χωρίς την παραμικρή μείωση της ποιότητας του υφάσματος.

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο των καθαριστηρίων 10 apres

για συνέχεια κάντε κλικ στην εικόνα...

Με ιδιαίτερη φορντίδα αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό των κουβερτών και των παπλωμάτων σας

Με ιδιαίτερη φορντίδα αναλαμβάνουμε  τον καθαρισμό  των κουβερτών και των παπλωμάτων σας (κάθε τεμάχιο πλένεται ξεχωριστά)  έτσι ώστε να αποκτίσουν μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας! Επίσης το στεγνοκαθαριστήριο 10 apres αναλαμβάνει τον οικολογικό καθαρισμό στις φλοκάτες σας!